Plaça del Santuari, s/n. 43205 REUS. Telèfon: 977 750 307
Adreça electrònica:"santuarimisericordiareus@hotmail.com" "santuaridemisericordia@gmail.com"
********************************************************

PREPAREM LA FESTA MAJOR DE LA MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA

+ 24 de setembre (22’30h):

Rosari de Torxes, des de la plaça de la Pastoreta i veneració de la imatge de la Mare de Déu a l’arribar al Santuari.

+ 25 de setembre:

. Missa a les 7, 8 i 9h del matí, a l’interior del Santuari.

. Missa concelebrada a les 11h a l’exterior del Santuari

. Rosari a les 17’30h a l’interior del Santuari

. Missa a l’acabar el rosari, a l’interior del Santuari

. Accés lliure al cambril del Santuari durant tot el dia per venerar la imatge de la Mare de Déu de Misericòrdia, excepte durant la celebració de les misses i el rosari.

. Ball de l’Àliga de Reus en honor a la Mare de Déu de Misericòrdia, dins del Santuari, després de la baixada dels diables (20h aprox.)

dijous, 25 de juny de 2015

Tots tenim alguna cosa per agrair; més d’una vegada hem experimentat l’auxili de Maria en les nostres necessitats.

Mn. A. Roquer. Missa de l’aparició. Missa votiva de “Maria, auxili dels cristians”
Homilia:
L’Església, moltes vegades, ha experimentat l’auxili de Maria en mig de diferents dificultats. Ja des del principi invoca Maria com a auxili dels cristians. Quan el papa Pius VII fou foragitat de Roma per la força de les armes, s’establí com a festa el dia de “Maria, auxili dels cristians”; la primera vegada que se celebrà fou un 24 de maig del 1814.

La primera lectura ens recorda la lluita del començament entre la dona i la serp. I ressonen les paraules amenaçadores a la serp temptadora: “Faré que sigueu enemics tu i la dona, el teu llinatge i el d’ella”. L’evangeli ens recorda l’auxili de Maria per l’Església. Els textos de la missa d’avui celebrem que Déu hagi fet de la Verge Maria, la mare del fill de Déu, la dona sense pecat. I ha esdevingut així auxili de tot el poble cristià.

A la primera lectura ressonen les paraules amenaçadores de Déu a la serp. I el primer anunci de la victòria d’aquest fill de dona: “Faré que sigueu enemics tu i la dona, el teu llinatge i el d’ella. Ella t’atacarà al cap i tu l’atacaràs al taló”. I l’evangeli recorda l’auxili de la Mare de Déu que sempre ha estat amatent a les necessitats dels fills.

Per això avui nosaltres, com a Església que som, també experimentem l’auxili de la Mare de Déu en mig de dificultats. I aquest Santuari n’és un bon exemple. També un dia, per a la ciutat de Reus, un dia fou auxili del poble cristià. I avui encara ho és. Tots tenim alguna cosa per agrair; més d’una vegada hem experimentat l’auxili de Maria en les nostres necessitats.

Nosaltres sabem perquè mantenim ferma aquesta costum d’assistir a la missa de set el dia 25 de cada mes. No és només un costum, no és només una tradició; és més! És un agraïment. No és una pregunta: Per què vas a aquesta missa tan matí? No! És una resposta; una resposta que va més enllà de convertir l’aigua en vi com a Canaan.


Si els nuvis de Canaan va restar agraïts, nosaltres més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada