Any Sant de la Misericòrdia. Santuari de Misericòrdia. REUS

ANY SANT DE LA MISERICÒRDIA (des. 2015-nov. 2016)
ACTES A CELEBAR AL SANTUARI DE MISERICÒRDIA. REUS
(font: Arxipestrat de Reus)
Actes habituals:
  • Dijous: a partir de les 6 de la tarda, a l'església prioral de sant Pere de Reus, exposició del Santíssim Sagrament, confessions i eucarístia.
  • Dissabtes: a partir de les 5, al Santuari, exposició del Santíssim Sagrament, confessions, pregària de Vespres.
  • Diumenges: a les 11 del matí, al Santuari, missa del Pelegrí.
NOTES D’INTERÈS
-    Tots els primers diumenges de mes, acabada l’eucaristia de les 11 del matí, presentació dels infants recentment batejats, tot fent una menció específica de la Misericòrdia de Déu. En acabar l’acte es lliurarà un record a la família.
-   Totes les persones/grups que acudeixin al Santuari amb la intenció d’oferir un llantió, al llarg de l’Any Sant se’ls hi lliurarà, alhora, el díptic de l’Any Jubilar amb la Pregària específica del Sant Pare i la relació de les Obres de Misericòrdia.
-  Tothom que acudeixi al Santuari amb la intenció d’obtenir la Gràcia Jubilar, podrà sol·licitar el corresponent Attestatio.

-    Per a més informació i disponibilitats per a pelegrinatges grupals (reserves de dies, horaris, accions) cal dirigir-se al correu electrònic jubileumisericordiareus@gmail.com o al telèfon 628 057 876.
****************************
ACTES 6 DE NOVEMBRE AL SANTUARI DE MISERICÒRDIA

****************************

La delegació diocesana de Catequesi ha celebrat el jubileu de l'Any Sant de la Misericòrdia al Santuari de Misericòrdia el 30 d'octubre, finalitzant l'acte amb una eucaristia presidida per Sr. arquebisbe J. Pujol i amb la presència de delegat diocesà Mn. X. Morell.

****************************
La parròquia de sant Bernat Calbó de Reus, amb el seu recor al capdavant, Mn. Ignasi Olivé, ha peregrinat al Santuari de Misericòrdia de Reus el 9-10-2016 per rebre el jubileu en motiu de l'Any Sant de la Misericòrdia.  


****************************
Les parròquies de l'arxiprestat del Priorat i també la comunitat de Premià de Dalt han peregrinat al Santuari de Misericòrdia de Reus el 28-5-2016 per rebre el jubileu en motiu de l'Any Sant de la Misericòrdia.  
****************************Les parròquies de l'arxiprestat de St. Vicenç dels Horts han peregrinat al Santuari de Misericòrdia de Reus el 16 de maig de 2016, en motiu de l'Any Sant de la Misericòrdia, per tal de rebre el Jubileu, celebrant una missa presidida per Mn. Daniel Palau, arxiprest de Sant Vicenç
****************************

Peregrinació de l'arxiprestat del Baix Penedès (8-5-2016) 

El dia 8 de maig de 2016, la comunitat de l'arxiprestat del Baix Penedès, amb el seu responsable Mn. Joan M. Pradell Benet i els seus preveres al capdavant, ha fet la seva peregrinació per tal de rebre el jubileu en motiu de l'Any Sant de la Misericòrida, celebrant una eucaristia al santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia, presidida pel nostre Sr. arquebisbe Mon. Jaume Pujol, coincidint amb la XXXI trobada de l'Arxiprestat.
****************************
Peregrinació de les
parròquies
de Sant Pere i de la Puríssima Sant de Reus
(1-5-2016)
El dia 1 de maig de 2016, les parròquies de St. Pere i de la Puríssima Sang de Reus han fet la seva pregrinació per tal de rebre el jubileu en motiu de l'Any Sant de la Misericòrida, celebrant una eucaristia al santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia, presidida per Mn Creu Saiz.
****************************
Peregrinació de la parròquia de la Immaculda de Reus (30-4-2016)
 El dia 30 d'abril de 2016, la parròquia de la Immaculada de Reus ha fet la seva pregrinació per tal de rebre el jubileu en motiu de l'Anys Sant de la Misericòrida, celebrant una eucaristia al santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia, presidida pels preveres de la Comunitat.


****************************

Peregrinació de la comunitat d'Oblats Benedictins de Montserrat (30-4-2016)
El dia 30 d'abril de 2016, la comunitat d'Oblats de Montserrat ha fet la seva pregrinació per tal de rebre el jubileu en motiu de l'Anys Sant de la Misericòrida, celebrant una pregària de vespres al santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia, presidida per un monjo benedictí de la comunitat del monestir de Montserrat.


**********************************************
Peregrinació de la Reial Congregació de la Puríssima Sang al Santuari de Misericòrdia de Reus (24-4-2016)El 24 d'abril de 2016, la Reial Congregació de la Purissíma Sang de Reus ha fet la seva peregrinació al Santuari per rebre el Jubileu en motiu de l'Any Sant de la Misericòrdia, celebrant-se una eucaristia presidida per l'arquebisbe de Tarragona Dr. Jaume Pujol Balcells.
****************************Peregrinació de la parròquia de Crist Rei de Reus al
Santuari de Misericòrdia de Reus (17-4-2016)
El 17 d'abril del 2016 la parròquia de Crist Rei de la ciutat de Reus ha fet la seva peregrinació per tal de rebre el jubileu al Santuari de Misericòrdia de Reus en motiu de l'Any Sant de la Misericòrdia, celebrant una Eucaristia presidida pel seu rector Mn. Rafel Serra.


****************************Peregrinació de les parròquies de Tarragonés Llevant al Santuari de Misericòrdia de Reus (10-4-2016)
El 10 d'abril del 2016 les parròquies de l'arxiprestat Tarragonés Llevant han fet la seva peregrinació per tal de rebre el jubileu al Santuari de Misericòrdia de Reus en motiu de l'Any Sant de la Misericòrdia, celebrant una Eucaristia presidida pel vicari epispocal
Mn. Joan Miquel Bravo Alarcón.
****************************


Peregrinació de l'arxipretat de Sant Feliu de Llobregat al Santuari de Misericòrdia de Reus 
El 9 d'abril del 2016 les parròquies de l'arxiprestat de Sant Feliu de Llobregat han fet la seva peregrinació per tal de rebre el jubileu al Santuari de Misericòrdia de Reus en motiu de l'Any Sant de la Misericòrdia, celebrant una Eucaristia presidida per Mon. Agustí Cortés Soriano.

****************************
24 hores per al Senyor
Del 4 (divendres; 17h.) al 5 (dissabte, 20h.) de març, al Santuari, “24 hores per al Senyor”. Presència i adoració al llarg de 24 hores.
******************************
Peregrinació de la parròquia de sant Joan de Reus
(28-2-2016)
******************************
Jornada diocesana de pastoral de la salut a Reus

El 23 de gener de 2016, dissabte, a 2/4 de 10 del matí, al Santuari, s'ha inciat la Jornada diocesana de la pastoral de la salut de l'Arquebisbat dins dels actes de l'Any Sant de la Misericòrdia, amb l'eucaristia presidida pel nostre Sr. Arquebisbe Jaume.
Després, el Dr. Armand Puig, rector de l'Ateneu Univesitari Sant Pacià de Barcelona, ha exposat la ponència "Confiar en la misericòrdia de Maria".


******************************
Inauguració de l'Any Sant de la Misericòrdia al Santuari de la Mare de Déu de Misercòrdia de Reus.

El dimarts, 8-12-2015, a les 18h, ha tingut lloc la pregària de Vespres Solemnes al Santuari presidida pel nostre Senyor Arquebisbe, Dr. Jaume Pujol, inaugurant-se els actes del jubileu de l'Any Sant de la Misericòrdia.

Hi van assistir nombrosos fidels, preveres de Reus, entre ells el prior i l’arxiprest, Mn. Creu Sáiz; i el capellà d’aquest Santuari, Mn. Antoni Roquer com també d’altres preveres d’arreu de l’arxidiòcesi.

El Sr. Arquebisbe, en la seva homilia, va encomanar als preveres i als cristians de Reus aquest Santuari per a què «tots els que hi peregrinaran trobin signes de la misericòrdia del Pare del cel. Sobretot que hi trobin la gràcia del perdó pel sagrament de la reconciliació. «Que aquest Santuari de la Mare de Déu» —va dir, «sigui el signe visible de què l’Església és casa de misericòrdia per a tothom, que acull a tothom i no exclou ningú. Una Església que mostri l’amor preferencial pels pobres i en la qual tots puguin trobar l’amor de Déu que consola, dóna esperança i fortalesa.»

I va cloure l’homilia amb una invitació adreçada a tothom. «Us demano germans i germanes estimats que no només vosaltres visqueu el Jubileu extraordinari de la Misericòrdia, sinó que sigueu invitació perquè molts el visquin. La Porta Santa de la Misericòrdia està oberta a tothom. Feu-ho conèixer i sigueu apòstols i missioners de la Misericòrdia de Déu.»

Per la seva part, Mn. Rafael Serra, delegat diocesà de litúrgia, va llegir el decret pel qual el Sr. Arquebisbe disposa que el Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de la ciutat de Reus, juntament amb la Catedral de Tarragona, sigui una Església jubilar.

El rés de vespres es va cloure amb els Goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia.
******************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada