dimarts, 20 de setembre del 2016

En reconeixement a mossèn Anton Roquer Hugué

18 de setembre de 2016. Santuari de Misericòrdia. Reus.

La Junta d’Administració del santuari de Misericòrdia de Reus i les Cambreres de la Mare de Déu, amb aquest escrit, volem fer un reconeixement públic a mossèn Anton Roquer Hugué.

Mn. Roquer va néixer a L’Arboç del Penedès el 31 de març de 1932. Ordenat prevere el 1963, ben aviat va ser destinat a Reus com a vicari de la prioral de sant Pere fins que és nomenat rector de les parròquies de Cornudella del Montsant, El Morell i Falset (de forma consecutiva). Durant la seva primera etapa a Reus, a més de les seves tasques com a capellà, va ser professor de l’institut Gaudí on va contribuir de forma notable a la formació de tota una generació de reusencs i reusenques protagonistes d’una o altra manera, dels canvis històrics succeïts en la nostra societat. L’any 1995 torna a Reus al rebre l’encàrrec de ser el capellà del Santuari de Misericòrdia.

L’any 2011 rep l’homenatge de la societat de Reus al ser-li concedit el Guardó de la Ciutat per la seva tasca com a religiós i la realitzada al capdavant del Santuari.

Des del seu nomenament com a capellà del Santuari, el 1995, Mn. Anton ha contribuït a la devoció a la Mare de Déu de Misericòrdia. Els seus estímuls i suports, desinteressats i sense protagonisme, han estat sempre extraordinaris, aconseguint que “Misericòrdia” estigui més present que mai en les nostres vides; no només en la seva vessant artística i cultural, sinó en allò que és més preuat i intangible: com a lloc de recés, peregrinació i acolliment per a la nostra societat. L’assistència als actes religiosos des que ell és el capellà del Santuari no ha parat de créixer. Així, al Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus, gaudim des d’aleshores de “bons sermons” a les misses de les 11 del matí dels dies festius i també a la popular missa de les 7 del matí de cada dia vint-i-cinc, amb homilies que enriqueixen l'esperit.

També cal recordar els canvis considerables realitzats tant al Santuari com a la festa major de la Mare de Déu de Misericòrdia en aquests anys. Durant el temps en que Mn. Roquer ha estat al davant del Santuari, en bona part gràcies a la seva tasca com a religiós i també com a persona que estima la seva ciutat d’adopció, ha facilitat i ha participat d'un conjunt de millores: nous bancs de l’església i al presbiteri, grup escultòric “La pastoreta”, quadres-murals de l'adoració dels reis i els pastors, nova capella del cambril, remodelació del cambril i matrones,... La festa major al voltant de cada 25 de setembre s’ha transformat i cada vegada més els reusencs aprecien el Santuari de Misericòrdia com a lloc estimat i símbol de la seva ciutat. És tal com diuen els Goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia: “A la pau del Santuari la gentada ve amb fervor”.

D’això els creients n’hem de donar gràcies a Déu, i reconèixer que si no hagués estat per mossèn Roquer tot plegat, potser no seria de la mateixa manera. El santuari de Misericòrdia de Reus i tot el que envolta la nostra Mare de Déu és més viu des de 1995.


Donem-ne gràcies a Déu i preguem a la Mare de Déu de Misericòrdia poder tenir Mn. Roquer molt més temps entre nosaltres compartint les nostres celebracions.